Неділя, 19.05.2024, 03:00
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Скільки років минуло відтоді,
Як пішов ти, Тарас, в небуття,
Але ми прославляємо й досі
Твоє славне, величне ім’я…
Грищенко Вікторія,
учениця Покровської ЗОШ І-ІІІ ст.

Відбулася презентація районної літературно-мистецької збірки «Світанкові струни Нікопольщини - 2014», що традиційно проходить в середині квітня, до якої увійшли творчі доробки юних дарувань району – переможців та активних учасників однойменного районного літературно-мистецького конкурсу.
Цього року конкурс присвячено 200-річчю від дня народження сина українського народу - Тараса Григоровича Шевченка, в якому взяли участь 172 учня віком від 6 до 18 років з усіх шкіл району та вихованців Нікопольського районного будинку дитячої творчості. Конкурсні роботи юних творців надійшли за номінаціями: «Поезія», «Проза», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво» та у трьох вікових категоріях(старшій, середній, молодшій). ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Ozumenko | Дата: 28.04.2014 | Коментарі (0)

Саме так називається вистава за п’єсою-казкою М.Метерлінка «Синій птах», яку відтворили на сцені Кам’янської ЗОШ для численних глядачів вихованці театрального гуртка «Сузір’я» Нікопольського районного будинку дитячої творчості (учні школи), яким керує чудовий творець та закохана у театр людина – Корнєва Тетяна Геннадіївна.
Мрія про Синього птаха щастя, про добро, красу, людяність близька і дітям, і дорослим, тому ця казкова вистава із захопленням була сприйнята учнями 1-11 класів, вчителями, батьками і жителями Придніпровської сільської ради. Гра акторів (учнів 7-10 класів) була яскравою і переконливою, адже нелегко втілювати образ іншої людини, а ще складніше, якщо це – духи, істоти, тварини.
«Щастя – це нагорода за життєвий шлях, де кожний пізнає добро, любов, співчуття», так вважає автор твору, у цьому переконують нас і герої вистави. Вони зустрілися з духом Радощі, духом Мрії, духом Світла, душею Любові, які протистояли силам Зла, але перемогли лю ... Читати далі »
Переглядів: 400 | Додав: Ozumenko | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Щороку традиційно у січні-лютому проводяться обласні конкурси творчо обдарованих юних літераторів, художників, композиторів «Собори наших душ», мета яких підвищення рівня патріотичного виховання дітей та учнівської молоді засобами літератури, музики та образотворчого мистецтва, виявлення, розвитку, підтримки та популяризації творчо обдарованих дітей та учнівської молоді, формування національної творчої еліти України. Цього року конкурси були присвячені 200-річчю від дня народження великого сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Тож професійні журі, до складу яких увійшли члени обласних організацій творчих спілок України, діячі літератури і мистецтва, комунального позашкільного навчального закладу «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради оцінили дитячі творчі доробки.
Обласний тур конкурсу юних літераторів був проведений за номінаціями «Поезія» та «Проза», у ньому взяли участь 298 юних по ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Ozumenko | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

9 березня відбувся відкритий обласний турнір з боротьби дзюдо, присвячений 25-річчю виводу військ з Афганістану у м. Марганці. У змаганнях взяли участь спортсмени міст Нікополя, Марганця, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Запоріжжя. Наші юні борці РБДТ, учні Кам’янської та Придніпровської ЗОШ, також стали учасниками змагань та отримали певні результати:
І місце – Гадюк Іван
ІІ місце – Пильник Артем
ІІІ місце – Кислий Віталій, Гладких Кирило, Кокошко Максим
Вітаємо наших спортсменів та бажаємо подальших перемог!!!


Переглядів: 380 | Додав: Ozumenko | Дата: 11.03.2014 | Коментарі (0)

Протокол
підсумків районного конкурсу
"Світанкові струни Нікопольщини - 2014"
Декоративно-прикладне мистецтво
Вишивка
Хрестик

І місце – Бортник Мар’яна, Шевченківська ЗОШ
Сидоренко Анна, Покровська ЗОШ
Захода Альона, Покровська ЗОШ
ІІ місце – Бабенко Анастасія, Покровська ЗОШ

Гладь

І місце – Кльонова Анастасія, Кам’янська ЗОШ
ІІ місце – Сидоренко Іванна, Покровська ЗОШ
ІІІ місце – Кривонос Анастасія, Кам’янська ЗОШ


Бісероплетіння

І місце – Бутилкіна Олександра, Червоногригорівська ЗОШ
ІІ місце – Кирса Олександра, Червоногригорівська ЗОШ


Вишивка стрічками

І місце – Лавриненко Ольга, Кам’янська ЗОШ
... Читати далі »
Переглядів: 396 | Додав: Ozumenko | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

26 лютого на базі Кам'янської ЗОШ відбувся районний етап конкурсу комп'ютерної графіки "Комп'ютерна перлинка - 2014". Участь взяли учні Олексіївської ЗОШ, Червоногригорівської ЗОШ, Покровської ЗОШ, Борисівської ЗОШ та Кам'янської ЗОШ. Перше місце виборола Стовба Вікторія, учениця Кам'янської ЗОШ; друге - Недвецька Тетяна,учениця Кам'янської ЗОШ; третє - Філатова Анастасія,учениця Кам'янської ЗОШ. Нагороджені учасниці грамотами та цінними подарунками, які надало методоб'єднання вчителів інформатики. Також за творче виконання роботи нагороджені Микало Анастасія та Пометій Богдан, учні Кам'янської ЗОШ. Переможці конкурсу в березні візьмуть участь в обласному етапі конкурсу "Комп'ютерна перлинка". Бажаємо подальших перемог!


Переглядів: 507 | Додав: Ozumenko | Дата: 26.02.2014 | Коментарі (0)

Протокол
підсумків районного конкурсу
"Світанкові струни Нікопольщини - 2014"
Початкова група
Поезія

І місце –Живець Сніжана, Кам’янська ЗОШ (кер. Мельничук Т.В.)
ІІ місце – Сіряков Кирило, Кам’янська ЗОШ (кер. Мельничук Т.В.)
Філюк Тарас, Шевченківська ЗОШ (кер. Філюк Н.О.)
ІІІ місце – Кулібаба Вероніка, Червоногригорівська ЗОШ (кер. Бойко Т.В.)
Семенюк Анастасія, Червоногригорівська ЗОШ (кер. Бойко Т.В.)
Хміль Богдан, Південна ЗОШ, (кер. Єрохіна Т.М.)

Проза

І місце – Мельник Кіра, Кам’янська ЗОШ, (кер. Мойсюк О.І.)
ІІ місце – Фіалова Олена, Кам’янська ЗОШ, (кер. Мойсюк О.І.)
Божко Ярослав, Кам’янська ЗОШ, (кер. Мойсюк О.І.)
ІІІ місце –Яковлєва Олена, Червоногригорівська ЗОШ (кер. Бойко Т.В.)


Середня група
Поезія < ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: Ozumenko | Дата: 25.02.2014 | Коментарі (0)


На початку лютого Нікопольщина відзначає День звільнення від німецько-фашистських загарбників. Минуло вже 70 років від грізних подій кінця 1943-початку 1944 років. Цими днями по всій Нікопольщині проводиться чимало заходів приурочених цій знаменній даті. До вшанування подвигу наших дідів долучались і вихованці грутка «Сапфір»: підготували години спілкування на теми: «Битва за Нікополь», «Історія моєї родини в роки Великої Вітчизняної Війни».
З учасниками бойових дій, яких, на жаль, залишилось одиниці, в шкільному історико – краєзнавчому музеї провели зустріч-бесіду. Багатими спогадами поділились вони з учнями, зокрема Гонтар М. І., Юхно О. І. Єдиний урок для учнів середніх та старших класів «З Днем визволення, Нікополе!» завершив низку заходів. До уваги учнів був запропонований документальний фільм до знаменної дати, цікаві розповіді про долю Нечаєвої Могили, спогади про Героїв-визволителів. Ліричним акордом прозвучали вірші наших земляків В. Грибовс ... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: Ozumenko | Дата: 17.02.2014 | Коментарі (0)

5 лютого на базі Кам'янської ЗОШ відбулось методоб'єднання вчителів трудового навчання. Вчителі презентували творчі роботи своїх учнів декоративно-прикладного мистецтва в рамках конкурсу "Світанкові струни Нікопольщини - 2014". Були представлені роботи різних технік виконання:вишивка хрестиком та гладдю, вишивка стрічками, квілінг, паперопластика, бісероплетіння, вироби з дерева, петріківський розпис,оригамі тощо. Роботи були оціненні результати будуть оголошені на презентації літературно-мистецької збірки "Світанкові струни Нікопольщини - 2014"


Переглядів: 427 | Додав: Ozumenko | Дата: 17.02.2014 | Коментарі (0)


25 січня команда самбістів РБДТ ( учні Кам'янскої та Придніпровської шкіл) взяли участь у Відкритому чемпіонаті міста з боротьби самбо "Спорт для всіх ". Наші здобудки : 5 перших , 3 другиг та 5 третіх місць.


Переглядів: 359 | Додав: Ozumenko | Дата: 17.02.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 17 18 »