П`ятниця, 03.05.2024, 18:35
Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
7 квітня 2016 року на базі Кам’янської ЗОШ відбулася відкрита публічна презентація роботи педагогічного колективу Нікопольського районного будинку дитячої творчості в рамках атестації позашкільного навчального закладу.
Районний будинок дитячої творчості – сучасний позашкільний навчальний заклад, який є освітньо-культурним та методичним центром району, де створені всі умови для розвитку інноваційної особистості, здатної реалізувати свій потенціал в умовах консолідації українського суспільства.
Роботу районного будинку дитячої творчості розглядала атестаційна комісія, яку очолила голова експертної комісії Сербовка Інна Володимирівна, начальник відділу освіти Нікопольської райдержадміністрації та члени комісії: Гулак М.В. – завідуюча методичним кабінетом відділу освіти, Буберенко Я.В., Гончар І.О. – методисти методичного кабінету, Курдуп Л.І. – вихователь-методист Придніпровського ДНЗ, депутат Придніпровської сільської ради, Складановська В. В. – заступник директора з виховн ... Читати далі »
Переглядів: 499 | Додав: Ozumenko | Дата: 12.04.2016 | Коментарі (0)

У лютому 2016 року, вихованки гуртка «Євроклуб» Нікопольського районного будинку дитячої творчості (керівник Орловська О. В.), учениці 10 класу Кам’янської ЗОШ Кльонова Анастасія, Стовба Вікторія та Ступак Катерина брали участь у ІІІ Всеукраїнському конкурсі есе «Я – європеєць». Організатори конкурсу – Посольство Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця».
Учениці у своїх есе висловили власне бачення щодо розвитку українсько-литовських відносин у сферах суспільного життя, а також закликали формувати у молоді демократичні, європейські цінності, розуміння прав і свобод людини.
Підсумки завершального етапу Конкурсу будуть визначені у березні 2016 року. Фінал Конкурсу буде присвячений 25-річчю дипломатичних відносин між Україною та Литовською Республікою та 5-річчю діяльності Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця». Переможці нагороджуватимуться дипломами та цінн ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: Ozumenko | Дата: 25.02.2016 | Коментарі (0)


Наша Україна славиться багатими традиціями та обрядами. Той, хто не черствіє душею та сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу.
Щозими після свята Миколая до Великого Посту в селах України вечорами збиралась молодь на святкові вечорниці, де танцювали, співали, грали.
Учні 5-а класу Кам’янської школи (класний керівник Озюменко Н.М.), гуртківці районного будинку дитячої творчості (гурток «Джерело» керівник Войтюк О.Ю.), відповідно до українських народних звичаїв, зібрались на вечорниці у стінах рідної школи. Дорослі та діти знову зібралися у дружньому родинному колі, щоб разом поспілкуватись, поспівати, пожартувати. Отець Олександр пояснив учням значення зимових свят для християнського люду. Діти підготували українські пісні та забавки відповідно до зимового обрядового календаря, які допомогла підготувати випускниця школи Шиян Ірина. Батьки із цікавістю слухали виступи дітей, раділи за своїх діто ... Читати далі »
Переглядів: 298 | Додав: Ozumenko | Дата: 29.01.2016 | Коментарі (0)

Переглядів: 325 | Додав: Ozumenko | Дата: 13.01.2016 | Коментарі (0)


31 жовтня у Будинку вчителя м. Дніпропетровськ відбулася презентація обласної літературно-художньої збірки «Собори наших душ», до якої увійшли твори переможців і активних учасників обласного конкурсу творчості юних літераторів, художників, композиторів, присвяченого 70-річчю перемоги над нацистськими окупантами та завершення війни у Європі. До збірки увійшли роботи учнів Нікопольського району: переможців Сірякова Кирила (Кам’янська ЗОШ), Яцука Дениса (Південна ЗОШ) та дипломантів Болдир Тетяни (Червоногригорівська ЗОШ), Хміля Богдана (Південна ЗОШ), Онуфрійчук Олени (Лошкарівська ЗОШ).
Організатори свята – комунальний позашкільний навчальний заклад «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр Веснянка» Дніпропетровської обласної ради – приготували святковий концерт для учасників заходу. Серед виступаючих був Кирило Сіряков, який презентував присутнім авторський вірш «Радість»:
«Що таке радість?» – питають довкола. ... Читати далі »
Переглядів: 478 | Додав: Ozumenko | Дата: 03.11.2015 | Коментарі (0)


28 жовтня в м. Дніпропетровськ відбувся Міжнародний фестиваль талантів «Зіркова осінь – 2015» та фотоконкурс в національних костюмах. Організаторами фестивалю виступили Міжнародний проект творчого розвитку та підтримки талантів «ZIRKA» при підтримці Міністерства культури України, а також Центр народної творчості «Дивокрай» Дніпропетровської обласної ради. На конкурс були запрошені представники шкіл, дошкільних навчальних закладів, будинків дитячої творчості з різних країн: Польщі, Франції, Вірменії, Камеруну та різних регіонів України: Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська та Дніпропетровської області. Учасники змагалися в номінаціях: хореографія, вокал, акторське, циркове та декоративно-прикладне мистецтво.
Нікопольський район представляла вихованка районного будинку дитячої творчості, учениця Кам’янської ЗОШ, Бурцева Аліна. У запеклій боротьбі Аліна перемогла в номінації «Народний вокал», старша вікова категорія та була нагороджена Дипломом лауреата І ... Читати далі »
Переглядів: 226 | Додав: Ozumenko | Дата: 03.11.2015 | Коментарі (0)

Масляна – здавна шановане свято: приходить пора зимі на північ повертатися, тож вона на прощання зустрічається із Весною та дарує нам останнє зимове свято - Масляну. Щедрою та радісною пройшла Масляна у Кам’янській школі: з пригощанням смачними млинцями, веселими піснями, народними забавами та іграми. Учні початкових класів, вивчаючи звичаї, обряди та традиції рідного краю, весело водили хороводи, проводжали Зиму та допомагали сонечку вчасно прийти на землю, щоб Зима-матушка передала владу Весні-красуні. Діти разом зі своїми класоводами Мельничук Т.В., Волковою Н.І., Мойсюк О.І., Филоненко Л.І., Дініц О.В., Ярошенко І.І., Дроздовою А.П. та вихователем групи продовженого дня Горбенко А.С. прогнали чудовище зими Морану та зустріли світлу весняну красуню Ладу. Особливо сподобалось учням урочисте спалювання символу зими – «Сударині-Масляниці». Батьки разом із дітьми теж готували це свято, тож дітлахи із задоволенням ласували млинцями та іншими смачними наїдками, які пр ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: Ozumenko | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

Протокол
підсумків районного конкурсу
Світанкові струни Нікопольщини - 2015

Живопис


Молодша вікова група


І місце – Сердюк Анна, 4кл. (Покровська ЗОШ, вч. Руденко Т.О.)
Зуріашвілі-Замошнікова Анна, 4 кл.
(Червоногригорівська ЗОШ вч. Яременко В.І.)
ІІ місце – Сівцова Єлизавета, 1кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Волкова Н.І.)
Ярошенко Владислава, 1кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Волкова Н.І.)
ІІІ місце – Холодкова Катерина, 4 кл. (Чкалівська ЗОШ,
вч. Вітренко А.В.)

Середня вікова група


І місце – Мухачов В’ячеслав, 5кл. (Першотравенська ЗОШ,
вч. Воронкіна Н.О.)
Кофанова Поліна, 7кл. (Червоногригорівська ЗОШ,
вч. Яременко В.І.)
ІІ місце – Гетьман Іван, 8кл. (Веселівська ЗОШ, вч. Біла Н.П.)
Горнич Ганна, 8к ... Читати далі »
Переглядів: 410 | Додав: Ozumenko | Дата: 05.02.2015 | Коментарі (0)

Протокол
підсумків районного конкурсу
"Світанкові струни Нікопольщини - 2015"
Поезія
Молодша вікова група


І місце – Сіряков Кирило, 4 кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Мельничук Т.В.)
Хміль Богдан, 4 кл. (Південна ЗОШ)
ІІ місце – Живець Сніжана, 4 кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Мельничук Т.В.)
Кваде Едгар, (Олексіївська ЗОШ)
ІІІ місце – Лузан Діана (Придніпровська ЗОШ)
Яцук Денис (Південна ЗОШ)

Проза


І місце – Сіряков Кирило, 4кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Мельничук Т.В.)
ІІ місце – Мельник Кіра 3кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Мойсюк О.І.)
Ляшенко Євген 2кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Филоненко Л.І.)

Середня вікова група

Поезія


І місце – Лавриненко Ольга, 8 кл. (Кам’янська ЗОШ, вч. Сірякова Т.А.)
ІІ місце – Красноплахта Євгенія, 8кл. (Чкалівська ЗОШ, вч ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: Ozumenko | Дата: 05.02.2015 | Коментарі (0)

Багата традиціями наша земля. Не встигли відлунати різдвяні дзвони, запрошуючи до багатої куті, а вже на порозі – Старий Новий рік (або Василя). В цей час, як годиться, молодь збирається в гурт і з щедрівками та величальними піснями водять Меланку. Меланка – народне дійство, що прийшло до нас з глибокої давнини, і покликане виконувати магічно-заклинальну функцію – відганяти злих духів і забезпечити людям врожай та здоров’я. Сьогодні це святкове дійство має лише розважальний характер. З давніх часів вважалося забобонним не впустити щедрувальників: щастя обминатиме господу цілий рік.
Ось і гуртківці РБДТ, учні 1-А класу Кам’янської ЗОШ, долучилися до народних традицій. Веселим та гучним гуртом діти пройшлися школою, привітали вчителів зі святом дзвінкими щедрівками, бажали щастя, радості, добра. У винагороду отримували солодощі, та й не забули гуртківці господарів подаруночками здивавувати. І щедрувальники, і господарі отримали незрівняне задоволення!
... Читати далі »
Переглядів: 316 | Додав: Ozumenko | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 17 18 »