Субота, 18.05.2024, 10:09
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 17
14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва.
З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що це свято встановлене Указом Президента України № 966/99 від 07.08.1999 р. припадає саме на цю дату.У документі, підписаному Леонідом Кучмою, говориться: «Враховуючи історичне значення і заслуги українського козацтва в затвердженні української державності і істотний внесок в сучасний процес державного будівництва, ухвалюю встановити День українського козацтва» . І спра ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Ozumenko | Дата: 17.10.2013 | Коментарі (0)

12 жовтня Нікопольський район відзначив своє 90-річчя. Урочистості відбулися на стадіоні спортивного клубу "Колос" в с. Чкалово.
На жителів району та гостей протягом дня чекала насичена програма: спортивні змагання, ярмарок-розпродаж сільськогосподарської продукції, візитки сільських громад, концерт аматорів художньої самодіяльності, урочиста частина свята з нагородженням кращих працівників району в різних галузях виробництва. З вітальним словом до присутніх звернулися: губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков, народний депутат України Андрій Шипко, голова Нікопольської райдержадміністрації Сергій Воронов, голова Нікопольської райради Микола Матюк.
А подарунком від керівництва району став концерт професійного циганського гурту "Ромен", виступ братів Яремчуків та Ауріки Ротару. Закінчилося свято чудовим феєрверком.

Переглядів: 343 | Додав: Ozumenko | Дата: 17.10.2013 | Коментарі (0)

3 жовтня в культурно-спортивному комплексі з-ду "Феросплавів" відбулося свято, приурочине до Дня працівників освіти і науки.
З вітальними словами до освітян Нікопольського району звернулися: благочинний Нікопольського району отець Володимир, народний депутат України А.Ф.Шипко, голова Нікопольської районної державної адміністрації С.П.Воронов, голова Нікопольської районної ради М.С.Матюк, начальник відділу освіти Нікопольської РДА, депутат районної ради С.В.Фініковський, депутат обласної ради М.Г.Письменний.
З нагоди професійного свята були нагородженні найкращі педагоги району. Вітаємо з почесною нагородою директора РБДТ Озюменко Наталію Миколаївну, нагородженою за сумлінну та бездоганну працю, досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України; Антощенко Галину Миколаївну, керівника гуртка самбо, нагородженою подякою Нікопольської районної державної адміністрації та Нікопольсь ... Читати далі »
Переглядів: 399 | Додав: Ozumenko | Дата: 17.10.2013 | Коментарі (0)