Субота, 18.05.2024, 07:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 14 » Всеукраїнська школа методиста
13:46
Всеукраїнська школа методиста
Відповідно до Плану семінарів-практикумів для педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів на 2016 рік, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 25.12.2015 №1360 у м. Києві протягом 2016 року в Національному еколого-натуралістичному центрі Міністерства освіти і науки України працювала Всеукраїнська школа методиста позашкільного навчального закладу.

Науковим керівником проекту є Боднар Оксана Степанівна, доктор педагогічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри методології та менеджменту освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Форма організації роботи школи – очна-дистанційна. Термін навчання – один рік; кількість сесій – чотири (дві сесії – очні, дві – дистанційні в он-лайн режимі).

Учасниками Всеукраїнської школи методиста стали 20 педагогів-позашкільників із 16 областей: Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Тернопільської, Полтавської, Миколаївської, Вінницької, Закарпатської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Волинської, Житомирської та Харківської областей.

За час функціонування школи для слухачів було прочитано цикл лекцій з теорії та практики управління аналітико-експертною діяльністю у сфері методичної служби, проведено тренінги з таких питань: «Розробка критеріїв ефективності методичної діяльності позашкільного закладу», «Інтерпретація результатів аналітико-експертного дослідження», «Використання методів математичної статистики для обробки кількісної інформації», «Технологія прийняття рішень на основі аналітико-експертної інформації».

У рамках дистанційного навчання проведено вебінар на тему «Наукові основи застосування критеріального підходу до оцінювання освітніх явищ і процесів».

Результати роботи школи: розроблена модель методичних та управлінських компетенцій методиста, посадові інструкції та модель критеріїв оцінювання діяльності методичних служб у сфері позашкільної освіти.

По закінченню навчання у Всеукраїнській школі методиста позашкільного навчального закладу слухачі отримали свідоцтва державного зразка.







Переглядів: 240 | Додав: Ozumenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: