Субота, 18.05.2024, 08:50
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 25 » Дизайн – країна пошуку та натхнення
10:51
Дизайн – країна пошуку та натхнення

На підтримку ініціативи Президента України щодо проведення у 2013 році в Україні року дитячої творчості, районним будинком дитячої творчості започатковано і вперше проведено районний творчий конкурс «Юний дизайнер» в приміщенні Кам’янської ЗОШ для учнівських команд юних дизайнерів шкіл району, до складу яких увійшли ініціативні нестандартні мрійники. За умовою конкурсу робота поділена на два етапи: домашнє завдання та творчий конкурс на тему: «Мій весняний настрій». В теплій дружній обстановці команди-учасники презентували свої домашні роботи та захищали тематичні проекти. В сучасних умовах проживання для людства є актуальною проблема збереження довкілля від побутових відходів. На захист нашого довкілля стали дівчатка із Капулівської ЗОШ Загорулько Аліна та Туранська Зоя, які привезли на конкурс чудове вбрання, виготовлене із поліетиленових пакетів, та учениці Кам’янської ЗОШ Свірська Наталя, Вітвінова Люба та Ступак Катерина, які виготовили костюми із покидькового матеріалу (папір, картон, серветки) «Дівчина-весна» та «Осінь». Показ робіт у формі дефіле сприйнявся гостями та членами журі як справжній професійний показ моделей. Всі учасники підготували достойні проектні роботи та виявили нестандартний підхід до виконання творчого завдання. Учнями проведена кропітка робота щодо підготовці та презентації своїх творчих проектів, до роботи над якими долучились колективи учнів та вчителів шкіл району, а також всі небайдужі. Відзначалися оригінальним підходом у розробці теми команди Придніпровської, Кам’янської, Капулівської, Новоіванівської шкіл, та конкурс є конкурс. Переможними в різних номінаціях стали дизайнерські роботи:
- «Дівчина-весна» та «Осінь» для дизайнерів Кам’янської ЗОШ (Свірської Н., Вітвінової Л., Ступак К.І.) у номінації «Дизайн одягу» (середня вікова група)
- «Весна прийшла» для дизайнерів Капулівської ЗОШ (Загорулько А.,Туранської З.) у номінації «Дизайн одягу» (старша вікова група)
- модель корабля «Титанік» для дизайнерів Придніпровської ЗОШ (Ігнатенка І., Полос С.) номінації «Моделювання транспорту»
- роботи у техніці «Декупаж» для дизайнерів Новоіванівської ЗОШ (Концевої А., Білої А., Величко Я.) у номінації «Дизайн побутового обладнання»
Отож, за підсумкам домашнього та творчого завдання:
І місце посіла команда Кам’янської ЗОШ
І місце - команда Новоіванівської ЗОШ (середня вікова група)
ІІ місце – команда Капулівської ЗОШ
ІІІ місце – команда Придніпровська ЗОШ
Для розвитку художньо-естетичних здібностей підростаючого покоління та підтримки творчо обдарованих дітей, формування нестандартного мислення і творчого підходу до покращення навколишнього середовища дуже потрібні конкурси, де діти можуть зобразити та виразити свої ідеї у творчих надбаннях. Для наших талановитих дітей це ще одна можливість розкрити та показати всій самобутній талант, вчителям ще одна нагода запалити яскраві зіроньки, батькам зрозуміти нащадків та радіти, дивлячись на сіяючі очі своїх дітей.

Переглядів: 431 | Додав: Ozumenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: